Vitaflax Oil

Омега-3, 6 и 9 не са били по-ефективни

Лененото масло е признато в целия свят като най-богатия източник на незаменими мастни киселини и сега е в иновативните капсули Licaps® за бързо усвояване от организма.


Купина цена от: 14,20 лв.
Vitaflax Oil

Ленено масло с технологията на бъдещето

Лененото масло е богато на дълговерижни полиненаситени мастни киселини: Омега-3 – до 65%, Омега-6 и Омега-9. Омега-3 и Омега-6 са незаменими за човешкия организъм и той не може да ги синтезира.

При обичайното хранене на съвременния човек, съотношението между двете мастни киселини е нарушено за сметка на по-висок прием на Омега-6 и по-нисък от необходимите количества на Омега-3 мастни киселини. Поради това специалистите препоръчват допълнителен прием на Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в оптимални количества във Витафлакс Ойл.
Vitaflax Oil

Нежна грижа за сърцето

Омега-3 мастните киселини са група здравословни киселини, незаменими за човешкото хранене. Организмът се снабдява с тях чрез храната, защото те не се синтезират от тялото. Те са необходими за нормалното функциониране на клетката и спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания и подкрепят сърдечно-съдовата система. Поддържат в нормални граници сърдечната честота и ритъм и осигуряват еластичност и проходимост на кръвоносните съдове.

Омега-3 мастните киселини са съставна част на клетъчните мeмбрани и играят важна роля в преноса на хранителни вещества и по този начин позволяват хранителните вещества да влизат лесно в клетката. Също така те произвеждат простагландини, които действат положително на много вътрешни процеси.
Vitaflax Oil

Добър холестерол и безброй положителни ефекти

Омега-3 мастните киселини са жизненоважен компонент, който човешкият организъм не може сам да произведе. Те спомагат за понижаване нивата на холестерола. Също така, според изследвания, те намаляват триглицеридите и повишават нивото на HDL ("добрия") холестерол, контролират диабет и наднорменото тегло.

Те се борят с възпаления на ставите и предотвратяват сърдечносъдови болести. Възрастово-свързани проблеми като артрит и остеопороза могат да бъдат предотвратени чрез адекватен прием на омега-3.
Vitaflax Oil

Гаранция за качество и сигурност

Капсулите Витафлакс Ойл са произведени в заводите на Capsugel в Колмар - Франция, по патентованата технология за влагане на течни растителни екстракти в твърди капсули.

При тази технология се елиминира термичната обработка на веществата, което позволява да се запазят полезните им свойства и гарантира максимално бързо и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми, като таблетките, съставките, намиращи се в капсулите Витафлакс Ойл се освобождават много бързо, защото са предварително разтворени. Те са напълно натурални и са свободни от разтворители, консерванти, глутен, захар и ГМО.
Прочетете повече в раздел "Технология".

Витафлакс Ойл ще ви помогне да се почувствате млади и жизнени, дори и да не сте

Vitaflax Oil
60
капсули
Цена:
14,20 лв.
Количество:
120
капсули
Цена:
22,30 лв.
Количество:
Какво казват експертите:
Лененото масло - необходимост Лененото масло - необходимост
Д-р В. Дулева
дм, хранене и диететика
Прочети още мнения на експерти
Експертни мнения
Лененото масло - необходимост
Д-р В. Дулева
дм, хранене и диететика

Лененото масло - необходимост

Д-р В. Дулева, дм Специалист по хранене и диететика

В последно време се говори изключително много за лененото масло и за неговите "чудеса". Познато още от хилядолетия със своите уникални свойства, ленeното масло постепенно пребори страха на хората от последиците на нездравословния начин на живот който водят и от множеството заболявания, който за съжаление съпътстват ежедневието ни.

Все повече хора се замислят върху влиянието на стреса, ежедневните проблеми, вредните фактори на околната среда върху здравето им и преусмислят начина си на хранене. В последните години в Европа, лененото масло се превърна в най-големият хит за поддържане на добро здраве и здравословно хранене.

Лененото масло е богат източник на дълговерижни полиненаситени масни киселини: Омега-3 (до 65%), Омега-6 и Омега-9. Омега-3 и Омега-6 мастните киселини са есенциални (незаменими) за човешкия организъм и той не може да ги синтезира. Осигуряването на подходящ здравословен баланс на приетите количествата есенциални мастни киселини помага за поддържане на добро здраве. При обичайното хранене на съвременния човек, съотношението между двете мастни киселини е нарушено за сметка на по-висок прием на Омега-6 и по-нисък от необходимите количества на Омега-3 мастни киселини. Поради това специалистите препоръчват допълнителен прием на Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в оптимални количества във VitaFlax Oil.

Типичната диета в днешно време съдържа изключително ниски количества Омега - 3 мастни киселини, като например 95 - 99% от европейците, консумират недостатъчно количество Омега-3. По-ниският хранителен прием на омега-3 мастни киселини се свързва с повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.

Много научни изследвания през последните 20 години показват, че незаменимите мастни киселини оказват значителен благоприятен ефект върху редица заболявания като например артрит, кожни, кардиологични, имунни проблеми, диабет. Добавянето на Омега-3 мастни киселини към диетата има редица приемущества, включително спомага за повишаване на енергията и издръжливостта на организма, съдейства за намаляване на риска от възпалителни процеси, поддържа спокойствието и устойчивостта към стрес. Напоследък съществуват научни данни които свързват недостига на незаменими мастни киселини в диетата и дисбаланса между омега-3 и омега-6 мазнини с такива заболявания като Паркинсонова болест, Алцхаймер, някои нервни и психически разстройства като депресия, деменция, шизофрения.

VitaFlax Oil, съдържа чисто, студено-пресовано, нерафинирано ленено масло, произведено във Франция по патентована технология за влагане на течни растителни екстракти в желатинови капсули. При този процес се елиминира термичната обработка на активното вещество. Това позволява да се запазят полезните му свойства в максимална степен и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. За повишаване качеството на продукта е използван съвременен подход като е добавен натурален обогатен токоферол, който подобрява възможностите за съхранение, предпазва лененото масло от оксидиране и по този начин изключва необходимостта от влагането му в тъмни капсули, като гарантира и положителния ефект при приема му.

Всекидневната употреба на VitaFlax Oil:

 • подкрепя сърдечната дейност и циркулаторните функции на кръвоносните съдове;
 • запазва здравето на сърцето и мозъка;
 • поддържа във функционални граници артериалното налягане;
 • понижава нивото на триглицеридите и холестерола;
 • подкрепя метаболитните процеси и обмяната на мазнините, подходящ за редукция на теглото;
 • подпомага правилното функциониране на щитовидната жлеза и хипофизата;
 • поддържа функционирането на мозъчната дейност, концентрацията и паметта;
 • изключително подходящ за здравето на опорно-двигателния апарат;
 • съществено подобрява функционалното състояние на главния и гръбначния мозък и очите;
 • подкрепя въглехидратната обмяна при захарен диабет;
 • подпомага дейността на имунната система;
 • подобрява дейността на стомашно-чревния тракт;
 • подпомага регенеративните функции на черния дроб;
 • подкрепя дейността на женската полова система, поддържа хорманалния баланс в периода на менопауза;
 • подобрява функционалното състояние на кожата и косата;
 • укрепва дейността на нервната система;
 • поддържа функцията на бъбреците.
Състав Действие Технология Въпроси и отговори Видео Статии
Състав

Ленено масло (Flax seed oil/Linum usitatissimum oil) 500 mgПрием

Витафлакс Ойл се приема 2 пъти дневно по 2 капсули, след храна, като за постигане на оптимален резултат, продължителността на приема трябва да бъде не по-малко от 3 месеца.Странични действия

Не са установени. Витафлакс Ойл е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност и може да се приема продължително време. Витафлакс Ойл може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписани от лекуващия лекар медикаменти.Действие

95 - 99% от европейците, консумират недостатъчно количество Омега-3, което се свързва с повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.
Омега-3 мастните киселини са съставна част на клетъчните мeмбрани и играят важна роля в преноса на хранителни вещества и по този начин позволяват хранителните вещества да влизат лесно в клетката. Също така те произвеждат простагландини, които действат положително на много вътрешни процеси.
Омега-3 мастните киселини са жизненоважен компонент, който човешкият организъм не може сам да произведе. Те спомагат за понижаване нивата на холестерола. Също така, според изследвания, те намаляват триглицеридите и повишават нивото на HDL (добрия) холестерол, контролират диабет и наднорменото тегло.
Недостигът на Омега-3 в организма може да доведе до умора, болки в ставите, сърдечно-съдови заболявания, развитие на атеросклероза, исхимична болест на сърцето и пр.

Витафлакс ойл:

 • понижава нивото на холестерола и триглицеридите;
 • подобрява състоянието на кръвоносните съдове след сърдечносъдови заболявания, съдейства за предпазване от развитие на атеросклероза и исхемична болест на сърцето;
 • подпомага възстановяването на сърдечния ритъм и предотвратяването на неговите нарушения по-късно;
 • действа благоприятно при високо кръвно налягане;
 • има уникално противовъзпалително действие, особено при възпаления и болки в ставите и артрит, възпаление на стомаха, червата, бронхите;
 • стимулира зарастването на рани и изграждането на костна тъкан;
 • подпомага възстановяването при чернодробни заболявания;
 • подобрява мозъчната дейност и действа благоприятно при психични заболявания и депресии. Особено полезен е при заболявания на нервната система (умствени отклонения, болестта на Алцхаймер, нарушения на паметта, мигрена, състояние след прекаран инсулт, разсеяност, понижени концентрация и внимание и т.н.);
 • подпомага правилното функциониране на щитовидната жлеза и хипофизата;
 • предотвратява възникване на инфаркт и инсулт;
 • подобрява функционалното състояние на главния и гръбначен мозък и очите;
 • подпомага предпазването от алергически дерматози (псориазис, екзема, невродермит и пр);
 • полезен е при захарен диабет и за профилактика на усложненията от заболяването;
 • помага за намаляване симптомите на подагра, пречиства кръвта;
 • подпомага правилното изхранване на плода при бременност;
 • подобрява функциити на бъбреците.

Лененото масло и необходимостта от него

Лененото масло е богато на дълговерижни полиненаситени мастни киселини: Омега-3 - до 65%, Омега-6 и Омега 9. Омега-3 и Омега-6 са есенциални (незаменими) за човешкия организъм и той не може да ги синтезира. При обичайното хранене на съвременния човек, съотношението между двете мастни киселини е нарушено за сметка на по-висок прием на Омега-6 и по-нисък от необходимите количества на Омега-3 мастни киселини. Поради това специалистите препоръчват допълнителен прием на Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в оптимални количества във VitaFlax Oil.

Листовка
Технология

Витафлакс Ойл е произведен във Франция по патентованата технология Licaps® на Capsugel за влагане на течни растителни екстракти. При този процес се елиминира термичната обработка на активното вещество. Това позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките, намиращи се в Licaps®, се освобождават много бързо, защото са предварително разтворени.

Витафлакс Ойл - технология

Сертификати
Видео
Свързани статии
Въпроси и отговори

Изпратете ни въпроса си

Вашето име:


Въпрос:

Въведете в полето кода от картинката по-долу:*  Duo Li, Andrew Sinclair, Alisa Wilson, Sirithon Nakkote, Fiona Kelly, Lavinia Abedin, Neil Mann, and Alan Turner, Effect of dietary α-linolenic acid on thrombotic risk factors in
   vegetarian men, Am J Clin Nutr May 1999 vol. 69 no. 5 872-882 
   David R Saunders, MD, and James K Sillery, BS, Am J Clin Nutr October 1988 vol. 48 no. 4 988-991
   Lisa A Marshall, PhD, Andrzej Szczesniewski, and Patricia V Johnston, PhD, Dietary a-linolenic acid and prostaglandin synthesis: a time course study Am J Clin Nutr
   December 1983 vol. 38 no. 6 895-900
   M. K. HoRwrrr, PH.D.*, Vitamin E and Lipid Metabolism in Man, Am J Clin Nutr July 1960 vol. 8 no. 4 451-461