5 решения за силни очи

5 решения за силни очи

Продължителната работа пред компютъра води до неприятни последици. Новите технологии донесоха със себе си не само постижения, но и проблеми, непознати за предишните поколения. Какво всъщност ни струва всекидневната работа пред компютъра?

Всеки, който прекарва работния си ден пред екрана, познава усещането за дискомфорт в очите. Умората им при работа с компютър е на първо място сред здравословните проблеми.

Най-често срещаните симптоми са: умора и напрежение в очите, сухота, зачервяване, чувствителност към светлина, замъглено зрение, главоболие.

Очните ни мускули трябва да правят упражнения, както всички останали мускули, които имаме. За постигане на добри резултати се изисква време и отдаденост.

  1. Докато сте седнали и отпуснати, вгледайте се в стената в другия край на стаята. Без да движите главата си, погледнете вляво и след това отново напред, после вдясно и пак напред, нагоре и напред, надолу и напред. Задържайте във всяка посока по 1-2 секунди.
  2. Седнете и се настанете удобно. Затворете очи и ги покрийте с дланите си. Не е нужно да ги притискате, - целта е просто да не влиза светлина. Отворете очите си и ги оставете да отпочинат. След 2-3 минути махнете ръцете си, оставете очите да се адаптират към светлината.
  3. Затворете очи и ги отпуснете. Масажирайте ги с пръсти, като ги движите в кръг, натискайки леко. Правете го около 2 минути.
  4. Въртете очите си по посока на и обратно на часовниковата стрелка. След като направите завъртането, премигнете няколко пъти и след това повторете. Това ще помогне на кръвоснабдяването в очите.
  5. Седейки на около 10 см от прозорец, поставете до него малък предмет на нивото на очите. Вгледайте се в нещо в далечината за 10-15 секунди и след това придвижете фокуса към предмета пред прозореца. Задръжте на него 10-15 секунди и после отново надалеч.

Повтаряйте упражненията, правете ги често – в офиса, вкъщи и дори когато сте на почивка.

Доказано е, че освен подходящи упражнения, всекидневното хранене на очите с необходимите вещества и антиоксиданти спомага за намаляване на умората и неприятните усещания в очите.

Можете да откриете ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС в най-близката до вас аптека.

Телефон за консултация и поръчка: 02 944 60 06