Имаме решение за увредения от вируси и антибиотици черен дроб

Имаме решение за увредения от вируси и антибиотици черен дроб

Интервю с проф. д-р Никола Григоров – „Пирогов“, София

Проф. д-р Никола Григоров - едно от най-големите имена в родната гастроентерология и хепатология. Дългогодишен експерт и консултант, специализирал в редица водещи в медицината държави, създал школа в ИСУЛ, а понастоящем и в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“- Отделение по гастроентерология.

За този проблем известният медик разчита не само на теоретичните познания, но и на научните и практични постижения за адекватна подкрепа на черния дроб. Ето какво разказа той:

Здравейте, проф. Григоров! Защо черният дроб е толкова важен орган?

Черният дроб е ключов орган в човешкия организъм, който хората нерядко подценяват, защото не винаги боли, за да му обърнем внимание. Сега той е на прицел и опазването му е жизнено важно.

Ролята му в човешкия организъм е разнообразна и много отговорна. Когато организмът е подложен на вирусна атака и ние допълнително (основателно или не) го натоварим с антибиотици и други лекарства, настъпва истинско изпитание за черния дроб.

Как да подпомогнем черния дроб в сегашната ситуация?

Черният дроб може да бъде значително подпомогнат в това трудно време на пандемията, както преди и по време на боледуването, така и в процеса на последващото възстановяване (т.нар. пост-Ковид синдром). Не може, а трябва! Обяснявам защо:

Вирус в превод означава „отрова“. Ковид 19 и неговите мутанти атакуват директно чернодробната клетка - „отравят“ я, особено ако тя страда от хронично увреждане. Без антиотрова, сме загубени. Добавим ли и антибиотици и други токсични медикаменти, черният дроб попада в изключително тежка ситуация – започва да декомпенсира.

Спасение обаче има и аз се радвам, че имаме работещо, ефективно решение – ползването на хепатопротектори. От тях с най-голяма детоксична ефективност, доказана от множество клинични проучвания, имат извлеците на „белия трън“. От него се извличат чрез специална технология основни съставки на растението: силимарин, силибинин (най-ценният), силибин. Почти в никой чернодробен бустер не е упоменато точното съдържание на силибинина, което принципно определя стойността на лекарството. Поради това, аз ползвам и препоръчвам само този продукт, в който процентът на силибинина е изрично посочен. Наличието му в оптимални количества – цели 100 mg - във френския ХЕПАТОФЕЛИН е главна причина да работя с този продукт и да съблюдавам постигнатите резултати. А те са много добри.

Производителят успешно е включил към екстракта и биоактивни съставки на артишок, глухарче, соево и ленено масло, като по този начин ХЕПАТОФЕЛИН изпълва всички изисквания на СЗО за чернодробна протекция.

С какво друго ХЕПАТОФЕЛИН се отличава като високоефективен?

Той се предлага в маслен разтвор, затворен херметически в капсули. Това прави приема лесен, с висока усвояемост на съставките от организма. Нужни са само две капсули на ден за поне тримесечен период.

И още. Съставките в него не са термично обработени, поради което запазват максималния си лечебен потенциал. Това е постигнато чрез технология, разработена от Capsugel, Франция. Специалистите, както и аз, се доверяваме само на клинично доказани и научно издържани продукти.

За какво друго помага ХЕПАТОФЕЛИН?

ХЕПАТОФЕЛИН подпомага процеса на клетъчна регенерация и поддържа чернодробните ензими, контролира обмяната на холестерола, стабилизира дейността на сърдечно-съдовата система и индиректно нормализира кръвната захар. Сами разбирате стойността му в ежедневната лечебна практика и най-вече за чернодробната функция, респ. патология: от обикновения мастен черен дроб до цирозата, превантивно по време на коронавирусните епидемии, максимално дозиран по време на острия и поддържащ през бавния, възстановителен (т.нар. дълъг Ковид) синдром.

Без такава подкрепа рискуваме да оставим този важен орган трайно да се увреди или да се повиши степента на съществуващо вече поражение. Както се казва, да спазваме правилото: да лекуваме острия процес, като пазим стабилността на органите.

Можете да откриете ХЕПАТОФЕЛИН в най-близката до вас аптека.

Телефон за консултация и поръчка: 0876 18 1000

*Да не се превишава препоръчваната дневна доза! Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене!