Сарсапарилата и псориазиса

Сарсапарилата и псориазиса

Основната съставка на Псориазал Плюс е корен от сарсапарила. Това е билка, използвана от векове за лечение на кожата и пречистване на кръвта.

Медицински проучвания потвърждават традиционната употреба на сарсапарила за кожни проблеми като псориазис, екзема и акне. В New England Journal of Medicine е публикувано, че сарсапарилата драстично подобрява състоянието на псориазиса. Там е описано клинично проучване, проведено с 92 пациента. Резултатите показват, че симптомите намаляват при 62% от случаите и напълно изчезват при 18% от тях. Една от възможните причини за ефекта върху псориазиса е способността на сарсапарилата да пречиства кръвта. Доказано е, че хора с псориазис имат високи нива на ендотоксини, циркулиращи в кръвта (ендотоксините са структурни фрагменти от нормални чревни бактерии). Сарсапонинът – един от главните стероиди, съдържащи се в сарсапарилата, се свързва с ендотоксините и ги премахва, и по този начин облекчава симптомите.

Свързването с ендотоксините е най-вероятната причина за използване на корена от сарсапарила в продължение на векове за пречистване на кръвта.

Други здравословни проблеми, свързани с високи нива на ендотоксини в кръвта включват екзема, артрит и улцерозен колит.

Коренът от сарсапарила действа тонизиращо на тялото, премахва токсините, както и пречиства лимфните възли.

Можете да откриете ПСОРИАЗАЛ ПЛЮС в най-близката до вас аптека.

Телефон за консултация и поръчка: 02 944 60 06