Hepatofelin
Hepatofelin

Оптимална подкрепа за
черния дроб

Hepatofelin

Оптимална подкрепа
за черния дроб

Течна формула за бързо усвояване на най-полезните за черния дроб вещества – силимарин, екстракти от артишок и глухарче, подпомагани от ленено и соево масло.

Продава се в аптеките в цялата страна

  • без разтворители
  • без консерванти
  • без глутен
  • без захар
  • без ГМО

Черният дроб – „химичната лаборатория“ на организма

Черният дроб – „химичната лаборатория“ на организма

Хепатофелин е натурален продукт подкрепящ функциите на черния дроб, който съдържа оптимална доза екстракт от бял трън (силимарин), артишок, глухарче, соево и ленено масло.

В черния дроб се обработват и разграждат веществата, които приемаме. Злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, лекарствата, както и някои вируси и паразити, могат да предизвикат увреждания на черния дроб. Билковата терапия често е решение на голяма част от наблюдаваните проблеми, също е препоръчителна за профилактика.

Пречистване на организма от токсините

Пречистване на организма от токсините

Някои вещества и медикаменти, като парацетамол и ацетоминофен, натоварват черния дроб и не трябва да се прекалява с употребата им.

Силимарина (екстракта от бял трън) е основната съставка на Хепатофелин и е един от най-ефективните природни продукти, за подобряване функцията на черния дроб и поддържане дейността на чернодробните клетки. Ефективността му е подкрепена от различни изследвания и той се използва от векове при различни чернодробни състояния.

Артишокът е особено богат на цинарин - мощен антиоксидант, подкрепящ детоксикиращите функции на черния дроб и на отделителната система.

Профилактика и подкрепа

Профилактика и подкрепа

Активните съставки в Хепатофелин подкрепят чернодробната функция и хепатоцитите, помагат за противодействане на нежеланите ефекти при употребата на медикаменти, злоупотреба с алкохол и цигари. Те подкрепят нормализирането на нивата на чернодробните ензими. Налични данни сочат, че приемът на Хепатофелин увеличава с 23% регенеративните възможности на чернодробните клетки, след като в организма са се натрупали "вредители", вследствие употребата на алкохол, никотин, медикаменти и пр.

Ефективността на веществата в Хепатофелин е подкрепена и от това, че те са в предварително разтворено състояние, което гарантира бързото им усвояване от организма.

Засилен метаболизъм и подобрено храносмилане

Засилен метаболизъм и подобрено храносмилане

Действието на активните съставки върху черния дроб и жлъчката, се отразява на метаболизма и подкрепя храносмилането.

Артишокът засилва жлъчната секреция и диурезата, и в същото време стимулира метаболизма на холестерола. Глухарчето съдържа биоактивни вещества, които подпомагат секрецията и тонуса на храносмилателната система. То подкрепя дейността на черния дроб, диуретичната функция на бъбреците и пикочните пътища, както и на стомашно-чревния тракт.

Хепатофелин съдържа и соево и ленено масло, имащи благоприятни ефекти върху метаболизирането на мазнините в кръвта, регулацията на серумния холестерол и подкрепа на сърдечно-съдовата система.

Обогатен с Омега-3 мастни киселини за здрав организъм

Обогатен с Омега-3 мастни киселини за здрав организъм

Хепатофелин съдържа и Омега-3 мастни киселини под формата на ленено масло. Те са необходими за нормалното функциониране на клетката и спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания. Също така подкрепят сърдечно-съдовата система и спомагат за поддържане нивата на холестерола в здравословни норми. Омега-3 мастните киселини са жизненоважен компонент, който човешкият организъм не може сам да произведе.

Гаранция за качество и сигурност

Гаранция за качество и сигурност

Капсулите Хепатофелин са произведени в заводите на Capsugel в Колмар - Франция, по патентованата технология за влагане на течни растителни екстракти в твърди капсули.

При тази технология се елиминира термичната обработка на веществата, което позволява да се запазят полезните им свойства и гарантира максимално бързо и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми, като таблетките, съставките, намиращи се в капсулите Хепатофелин се освобождават много бързо, защото са предварително разтворени. Те са напълно натурални и са свободни от разтворители, консерванти, глутен, захар и ГМО.

Прочетете повече в раздел “Технология”

Мнения на специалисти
и потребители
Повече за Хепатофелин
Състав

Бял трън – сух екстракт от семена, 800 mg/g силимарин
(Silybum marianum – extr. of seed, 800 mg/total silymarin) 100 mg

Артишок – сух екстракт от надземна част (Cynara scolymus L. – extract of overground parts) 40 mg

Глухарче – сух екстракт от корени (Taraxacum officinale – extr. of roots) 30.0 mg

Ленено масло (Linseed virgin oil) 300.0 mg

Пречистено соево масло (Soybean oil, refined) 24 mg

Прием

Хепатофелин се приема по 2 капсули дневно след храна, не по-малко от 3 месеца без прекъсване.

Противопоказания

Не са установени. Хепатофелин е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност, и може да се приема продължително време. Хепатофелин може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписани от лекуващия лекар медикаменти.

Действие

Хепатофелин съдържа оптимална доза силимарин, за който има научно доказан ефект върху чернодробното здраве:

Профилактика и лечение на хронични хепатити и чернодробни възпаления: Няколко различни изследвания показват, че оралният прием на силимарин въздейства благоприятно върху тестовете на чернодробните ензими при различни видове хепатит (хронични вирусни или причинени от алкохол). Профилактика и лечение на Чернодробна цироза, Алкохолна интоксикация: Европейски проучвания, направени при лечението на цироза при орален прием на силимарин показват добри резултати при много от изследваните пациенти, някои от които са приемали добавката в продължение на пет години. Щетите от алкохолна интоксикация, чийто симптом е махмурлукът, се повлияват добре при голяма част от пациентите провели терапия със силимарин в рамките на няколко седмици. Чернодробна детоксикация и регенерация: Има доказателства, че активните флавоноиди в силимарина подпомагат чернодробните клетки в борбата им с срещу различни токсини. Събрани са данни и за подобрение на чернодробните функции в следствие прием на силимарин у пациенти, прекарали лечения с различни увреждащи черния дроб медикаменти.

Как действат активните съставки в Хепатофелин?

БЕЛИЯТ ТРЪН е един от най-ефективните природни продукти за подобряване функцията на черния дроб и поддържане дейността на чернодробните клетки. Прилага се за укрепване на чернодробната дейност при състояния, предизвикани от токсични въздействия на алкохол, лекарства, хепатит, отрови и др. Подпомага дейността на хепатоцитите (клетките на черния дроб) и повишава тяхната устойчивост. Подкрепя храносмилателната дейност като съдейства за образуването и отделянето на жлъчка, подпомага обмяната на веществата. Най-ценната съставка в екстракта от бял трън е флавоноида силимарин. Положителното въздействие на силимарина върху чернодробните клетки е резултат от конкурентно взаимодействие с рецепторите за съответните токсини в хепатоцитната мембрана. Силимаринът се свързва със свободните радикали и намалява неблагоприятното влияние на токсични вещества като алкохол, някои лекарства и др. Подкрепя регенеративните функции на чернодробните клетки като стимулира синтеза на протеини и фосфолипиди в хепатоцитите.

AРТИШОКЪТ, със съдържащите се в него биоактивни вещества, подпомага функциите на клетките на черния дроб, особено при въздействие на различни токсини. АРТИШОКЪТ е особено богат на цинарин - биофлавониоид, мощен антиоксидант, който подкрепя детоксикиращите функции на черния дроб и на отделителната система Артишокът засилва жлъчната секреция и диурезата, стимулира метаболизма на холестерола.

ГЛУХАРЧЕТО съдържа биологично активни вещества, които подпомагат секрецията и тонуса на храносмилателната система и жлъчната секреция. Прилага се за подкрепа дейността на черния дроб, на диуретичната дейност на бъбреците и пикочните пътища и на стомашно - чревния тракт. Повишава защитните функции на организма.

СОЕВОТО МАСЛО е известно с богатото си съдържание на лецитин и фосфолипиди, които спомагат метаболизирането на мазнините в кръвта, регулират нивата на серумния холестерол и подпомагат дейността на стените на кръвоносните съдове.

ЛЕНЕНОТО МАСЛО е богато на дълговерижни полиненаситени мастни киселини: омега-3, омега-6 и омега-9. Приемът на ленено масло подкрепя дейността на сърдечно- съдовата система, съдейства за поддържане здравословни нивата на кръвната захар.

Причините за повишени чернодробни ензими

Черният дроб е орган, който играе важна роля в множество физиологични процеси в организма. Има много фактори, които застрашават правилното му функциониране. “Сигнали” за нещо нередно е повишаването на стойностите на чернодробните ензими, които могат да варират от лека инфекция до рак.

Черния дроб е най-големият орган в човешкото тяло. Той помага при храносмилането, метаболизма, синтеза на протеини и цялостна детоксикация. Но чернодробните ензими могат да бъдат повлияни от редица условия в други различни органи. Промените в нивата на чернодробните ензими могат да се дължат и на проблеми с жлъчката, както и по-сериозни причини като рак, цироза или сърдечна недостатъчност.

Видове ензими

Това са видовете ензими които биха могли да се повишат, заедно с условия, които могат да повлияят върху нивата им в лабораторни тестове.

АЛАТ (аланин-аминотрансфераза): Когато чернодробните клетки са повредени поради някаква причина, нивото на ензима сe повишава в кръвта. Ако няма никакви травма, причината за високи нива, може да е инфекция, като вирусен хепатит или приемане на прекалено голяма доза лекарства.

АСАТ (аспартат-аминотрансфераза): Този ензим също се повишава при случаи на чернодробни щети. Въпреки това, той не е специфичен само към черния дроб, и може да бъде с повишени нива при проблем с бъбреците, мозъка, сърцето или скелетни мускули. Ако АСАТ са по-високи от нормално, а АЛАТ са в стойности, тогава проблема най-вероятно не е в черния дроб.

АФ (алкална фосфатаза): Висока АФ е нормална при деца и бременни жени. При други пациенти, може да показва проблем с жлъчката, възпаление, цироза, хепатит или др. Също така някой лекарства могат да повишат нивата на АФ в кръвта.

ГГТ (гама-глутамил трансфераза): Повишени нива могат да означават хепатит, цироза или жлъчен проблем. Също би могъл да бъде повишен от сърдечна недостатъчност, злоупотреба с алкохол, както и някои лекарства.

ОБ (общ билирубин) и ДБ (директен билирубин): Високи нива на билирубин могат да причинят жълтеница. Когато общия билирубин е повишен, директния билирубин може да помогне за разпознаване на проблема. Ако директния е нормален, причината може да бъде цироза или хепатит. А в случай, че и общия и директния са повишени, най-вероятно е жлъчен проблем.

Листовка на продукта

Сертификат за качество