Черният дроб не боли – той се срива изведнъж

Черният дроб не боли – той се срива изведнъж

публикувано на: 07.01.2019

Пътят от завишените чернодробни ензими до тежкия проблем е кратък

Черният дроб е пречиствателната станция на нашето тяло, която работи безропотно по 24 часа в денонощието и то на пълни обороти. Колкото и да е натоварен, той не ни се „оплаква". Затова и за проблемите му научаваме случайно, а когато ги открием, може и да е късно.

Сблъсквали се с не един и два случая на неглижиран проблем, който след време е прераснал в сериозно чернодробно заболяване, лекарите отдавна знаят, че най-добрата първа помощ, с която всичко бързо влиза в норма, е природният продукт Хепатофелин. Обединяващ в себе си най-добрите билкови екстракти за прочистване на черния дроб, той дава изключително добри резултати както при леко „размърдали се" ензими (АСАТ и АЛАТ), така и при състояния като омазнен черен дроб (стеатоза), хепатити, цироза и др. Многократно доказал своята ефективност, Хепатофелин е мощно натурално оръжие в ръцете на специалистите, на което те разчитат и се доверяват безапелационно. Той им влиза в употреба и при не малкото случаи на страдащи от жлъчка, които цял живот са измъчвани от последиците на лошото храносмилане, и подобрява видимо качеството на живот на пациентите.

Чернодробни ензими

Откриха ми висок АСАТ и АЛАТ

„Чернодробните ензими са ти високи" – диагноза, която ни стоварват изневиделица. Отишли сме на лекар за едно, той ни е пуснал кръвна картина и накрая хоп, оказва се, че са ни сполетели не един, а два проблема.

Дори когато изглеждат незначителни, не пренебрегвайте отклоненията в стойностите на чернодробните ензими. Приемът на Хепатофелин е добре да започне още при първия сигнал, защото той подобрява работата на черния дроб и за кратко време връща АСАТ и АЛАТ отново в нормата. А поддържайки всичко в препоръчаните граници, той ни гарантира, че черният ни дроб ще ни служи безотказно и то за дълго време.

Д-р Тотка Найденова, гастроентеролог, Хирургична клиника „Матев
Д-р Тотка Найденова, гастроентеролог, Хирургична клиника „Матев", Стара Загора

Хепатофелин е правилният избор на хепатопротектор
Черният дроб обезврежда всевъзможни вредни фактори, което го натоварва и води до бързо увреждане на неговата функционална активност. Ето защо съветвам моите пациенти да направят две много важни неща: 1. Да водят здравословен начин на живот; 2. Да приемат продукти (хранителни добавки) за подпомагане функцията на черния дроб – хепатопротектори.

Моят професионален избор на хепатопротектор се е спрял на природния продукт Хепатофелин. Той съдържа различни растителни екстракти и естествени вещества, подкрепя функцията на черния дроб и увеличава с близо ¼ регенерацията на чернодробните клетки. Оптималното съотношение между съставките му – силимарин, артишок, глухарче, ленено масло и пречистено соево масло (богато на омега-З мастни киселини), както и лесният начин на употреба (2 капсули дневно) го правят изключително подходящ за профилактика и лечение на редица чернодробни заболявания. Употребата му е показна при пациенти, чиито чернодробни показатели се отклоняват от нормата, както и при такива, които са в риск от или вече имат стеатоза, хепатит и т.н. Лицата, които са преболедували хепатит, е добре също да приемат Хепатофелин периодично поне веднъж годишно за по 3 месеца.

Предписвам Хепатофелин както като самостоятелна терапия, така и в комбинация с лекарствени медикаменти. Наблюдавам много добър ефект при пациенти от различни възрасти. След едномесечно лечение с него стойностите на серумните трансаминази (АСАТ и АЛАТ) при над 50% от пациентите намаляват и влизат в таргетните нива. Хепатофелин е с добър профил на безопасност, не наблюдавам странични реакции от приема му.
Д-р Тотка Найденова, гастроентеролог, Хирургична клиника „Матев", Стара Загора

Омазненият черен дроб е първата крачка към цирозата

Омазненият черен дроб

Стеатозата е заболяването, което ние, обикновените хора, наричаме омазнен черен дроб. Казват, че то поразява основно хората с нездравословно хранене, които наблягат на мазните храни, както и онези, които си пийват всяка вечер. Не са рядкост обаче и случаите, когато с мазни отлагания се оказват дори и най-праволинейните. Причините са метаболитни нарушения, траен витаминен недостиг или натрупване на токсични вещества в организма. А най-застрашени са диабетиците и лицата, които имат проблем с щитовидната жлеза.

Добрата новина е, че стеатозата е обратимо заболяване. Лошата новина е, че ако не ѝ обърнем внимание навреме, тя може да рецидивира до цироза. Именно тук помага Хепатофелин, чиято специализирана биологична формула успешно очиства черния дроб от натрупалите се мазнини и възстановява нормалната му дейност. Лекарите отдавна са установили, че дори при 3-месечен курс на терапия резултатите са много добри, а след 6-месечна терапия състоянието на черния дроб се стабилизира трайно.

Поликсени Паскова
Д-р Поликсени Паскова, общопрактикуващ лекар, 03 ДКЦ, Варна

Хепатофелин има антистеатозно действие
Хепатофелин е първият ми избор на хепатопротектор, поради уникалната комбинация от съставки. Силимаринът стимулира регенерацията на чернодробния паренхим и задържа процесите, които водят до цироза. Той има мощно антиоксидантно действие. Екстрактът от артишок редуцира производството на холестерол и стимулира жлъчната секреция. Глухарчето от своя страна има хепатопротективно, антиоксидантно и антистеатозно действие. Лененото масло е богато на омега-3 и омега-6 незаменими мастни киселини и витамин F. А соевото масло намалява нивата на холестерола и подпомага сърдечно-съдовата система.

Предписвам Хепатофелин на пациенти с чернодробни увреждания, на диабетици, които приемат много медикаменти, и на пациенти, злоупотребяващи с алкохол.
Д-р Поликсени Паскова, общопрактикуващ лекар, 03 ДКЦ, Варна


Как жлъчката да заработи отново добре?

Как жлъчката да заработи отново добре?

„Боли ме корем" – така сме свикнали да казваме още от деца, когато нещо ни присвива отпред, в меката област между гръдния кош и таза. Болката там обаче не винаги означава, че имаме язва или пък гастрит. Парещото чувство, което се появява след като сме се нахранили, и понякога опасва цялото ни тяло е най-разпознаваемият сигнал, че жлъчката ни не е в кондиция.

Разпространеното мнение е, че главно онези, които злоупотребяват с мазните храни, „разяряват" своя жлъчен мехур. Работата е там, че неговата „жлъч" понякога се излива и върху напълно невинни, „отравяйки" живота им завинаги. Независимо дали сами сме се докарали до влошена работа на жлъчката или сме го придобили по наследство, със сигурност Хепатофелин ще ни помогне. Това са забелязали лекари от различни специалности, изправени пред задачата на помогнат на своите пациенти. Забелязали изключително добрия ефект на продукта, те успешно го прилагат при състояния като прегъната жлъчка, възпалена жлъчка, камъни в жлъчката и пр., а пациентите отчитат трайно подобряване на здравето си.

Д-р Горан Сарафилоски, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Георги Странски
Д-р Горан Сарафилоски, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Георги Странски", Плевен
Хепатофелин помага при проблеми с жлъчката

Хепатофелин има силно детоксикиращо и антиоксидантно действие. Изписвам го при пациенти с хронични чернодробни заболявания (вирусни хепатити, алкохолен хепатит, стеатоза и цироза) и при заболявания на жлъчния мехур и жлъчните пътища (възпаления, жлъчно-каменна болест и др.). Препоръчаната дневна доза е само 2 капсули, приети след храна.

Всички наблюдавани от мен пациенти имат подобрение на състоянието в края на тримесечния терапевтичен курс. Подобрява се не само общото състояние на пациента, но и неговите чернодробни показатели влизат в таргетните стойности.

Д-р Горан Сарафилоски, гастроентеролог, УМБАЛ „Д-р Георги Странски", Плевен

Изкарах хепатит

Изкарах хепатит

Уж сме в 21-ви век и в ерата на ваксините, а България все още е сред държавите, където хепатитът броди необезпокоявано. Той поразява черния дроб и може да му нанесе сериозни поражения, оставяйки ни „вързани" до живот да се съобразяваме как живеем, какво ядем, какво пием…

Ограничения, които понякога могат да бъдат нарушавани, стига ежедневно да приемаме Хепатофелин. В медицинската практика на специалистите у нас той се е доказал като ефективно средство за подобряване на чернодробните функции при пациенти с хепатит. Давайки най-необходимите за здравето на този жизненоважен орган вещества, той стабилизира състоянието му дълготрайно. В резултат и лекарят, и пациентът са сигурни, че са направили най-доброто.

Д-р Юлия Иванова
Д-р Юлия Иванова, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003", Дупница

Хората с хепатит задължително да се грижат за черния си дроб
Използвам Хепатофелин основно при пациенти с цироза, при които чернодробната функция е силно влошена. Другата група пациенти, при които продуктът е задължителен, са тези с хроничен алкохолен хепатит. И в двата случая наблюдавам подобряване на симптоматиката и биохимичната констелация след препоръчания тримесечен прием на Хепатофелин.

Хепатофелин е природен продукт, съдържащ изцяло естествени съставки – артишок, бял трън, глухарче, ленено масло и соево масло. Благодарение на оптималната доза силимарин в него той подкрепя регенеративните функции на черния дроб и предотвратява прогресията на чернодробните увреждания без странични ефекти. Има изразено противовъзпалително и антивирусно действие с потвърден терапевтичен и профилактичен ефект. Намалява стойностите на АСАТ и АЛАТ (трансаминазите) и при неалкохолни заболявания. Подобрява работата на жлъчката. Той оказва доказано положителен ефект и при чернодробна стеатоза, включително хиперхолестеролемия (омазнен черен дроб).
Д-р Юлия Иванова, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003", ДупницаСтатини

Лекувайки сърцето със статини, погубваме черния дроб

Сблъсквали ли сте се със статините? Ако не сте, чукайте на дърво никога да не ви идват до главата. Но ако вече са ви открили висок холестерол и стриктно си пиете статина всеки ден, то вашите липиди вероятно са в нормата, но черният ви дроб се превива в агония. Звучи невероятно, но обяснението се крие в механизма на въздействие на статините – те блокират „изпускането" на мазнини от черния дроб в кръвообращението и по този начин холестеролът и триглицеридите ни влизат в нормата, но цялата тази „складирана" мазнина задръства черния дроб и скоро, след като сме се успокоили, че със сърцето ни всичко е наред, чернодробните ни ензими са достигнали космически стойности.

Приемът на Хепатофелин подсигурява нормалната работа на черния дроб и правилното метаболизиране на мазнините в него. По този начин човек може хем да си провежда предписаната му от кардиолога терапия, хем да подпомогне черния дроб в справянето му със специфичните обстоятелства. Повлиявайки обмяната на мазнините, „Хепатофелин" оказва допълнително липидопонижаващо въздействие и съдейства за още по-добър контрол над холестерола и триглицеридите.

Д-р Виолина Василева, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003
Д-р Виолина Василева, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003", Дупница

С Хепатофелин черният дроб не страда от негативните ефекти от приема на тежки лекарства
Черният дроб е лабораторията в човешкия организъм. Той е натоварен с много задачи и е под постоянната атака на вредни фактори. При пациентите с хронични заболявания, които са на активно медикаментозно лечение, натоварването върху черния дроб се увеличава многократно. Така, лекувайки едно заболяване, те се подлагат на риск от развитие на друго – чернодробно.

На тези пациенти аз препоръчвам задължителен прием на хепатопротектор. От практиката си като ефективен продукт мога да посоча Хепатофелин. Той има билков състав, включващ най-полезните за черния дроб природни вещества. Хепатофелин е изключително подходящ както за профилактика, така и за лечение на различни чернодробни и жлъчни заболявания. Употребата му е наложителна при полиморбидни (с 2 и повече хронични заболявания) пациенти, при лица, приемащи хепатотоксични медикаменти, както и при хора, които пушат и/или употребяват алкохол. Хепатофелин е много удачно средство и за детоксикация на организма посредством прочистване на черния дроб.

Хепатофелин има бърз и забележим ефект, който се дължи на уникалната му течна формула. Той не съдържа консерванти, захар и ГМО. Обичайната дозировка, в която трябва да бъде приеман, е 1 капсула два пъти дневно в продължение минимум на 3 месеца.
Д-р Виолина Василева, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003", Дупница


На какво се дължи ефектът на „Хепатофелин"?

„Хепатофелин" е природен продукт, който има протективно въздействие върху черния дроб и подобрява неговата работа, помагайки му да се справи успешно както с ежедневните му „задължения", така и с форсмажорни обстоятелства. Специално комбинираният му състав е формулиран така, че да отговори на физиологичните нужди на черния дроб.

Силимарин

Експертна формула от съставки с клинично доказан ефект

Бял трън: Взаимодейства с рецепторите за съответните токсини в хепатоцитната мембрана, свързва свободните радикали и намалява неблагоприятното им въздействие, подкрепя регенеративните функции на черния дроб, стимулира синтеза на протеини и фосфолипиди в чернодробните клетки, съдейства за образуване и отделяне на жлъчка.

Доказано е, че намалява оксидативния стрес и предотвратява прогресията на чернодробните увреждания, без странични ефекти. Той има изразено противовъзпалително и антивирусно действие с потвърден терапевтичен и профилактичен ефект. Намаляват се трансаминазите (АСАТ и АЛАТ) и при неалкохолни заболявания.

Артишок: Подпомага регенерацията и функцията на чернодробните клетки, има антиоксидантно действие, стимулира отделянето на жлъчка и диурезата, стимулира метаболизма на холестерола. Подходящ е при жлъчно-каменната болест (холелитиаза), възпалителни процеси на жлъчния мехур и жлъчните пътища.

Екстракт от корени на глухарче: Има синергично хепатопротективно, антистеатозно, антиоксидантно и противовъзпалително действие. Допринася за жлъчната секреция и подпомага дейността на храносмилателната система.

Ленено масло: Богат източник на омега-3 полиненаситени мастни киселини. Съдържа и витамин F, който е важен при затлъстяване, кожни проблеми, понижен имунитет и проблеми с кръвното налягане, както и за поддържане на здравословни нива на кръвната захар.

Соево масло: Съдържа висок процент ненаситени мастни киселини – около 61%. Има високо съдържание на витамин Е, който е известен с антиоксидантното си действие. Съдържа и алфа-линоленова киселина, която повлиява синтеза на холестерола и подпомага сърдечно-съдовата дейност.

Чернодробни ензими

Иновативната технология за пълноценно усвояване

Хепатофелин е произведен във Франция по специална технология, при която във всяка капсула се впръскват свежи течни съставки. При запечатването на капсулите не се прилага термична или химична обработка, поради което съставките са със запазена активност и терапевтични качества.

Течната формула на „Хепатофелин" гарантира пълноценно усвояване на активните съставки, което осигурява по-високата ефективност на продукта в сравнение с други, при които съставът е сух или във вид на прах например. Благодарение на течното съдържание капсулите могат да бъдат приемани спокойно дори и от хора със стомашно-чревни проблеми. Приемът на „Хепатофелин" не е обвързан с възрастта, а обичайната дневна доза е 2 капсули, приети след храна. Продуктът е достъпен в аптеките в цялата страна и е без рецепта.

Хепатофелин за черен дроб

Повече за Хепатофелин можете да откриете тук