Какво е Хиалуронова Киселина и Как Ни Помага Тя?

Какво е Хиалуронова Киселина и Как Ни Помага Тя?

публикувано на: 05.03.2014

Хиалуроновата киселина е във всички нас още от момента на раждане, но количеството й в организма намалява с възрастта и допринася към процеса на стареене. ХК може да бъде намерена в значителни количества на местата, където има свързваща тъкан като ставите, кожата и сърдечните клапи. Според направени изследвания се наблюдават по-ниски нива на ХК при хора с проблемни свързващи тъкани. Храненето и околната среда вляят много върху това какво ще е количеството на хиалурон у човек. Неправилно хранене и липсата на важни хранителни вещества водят до дефицит на ХК в организма, което от своя страна води до много симптоми на преждевременно стареене.

Знае се , че пушенето на цигари и Аскорбиновата киселина (Витамин C) намаляват количествата на ХК, докато естрогена повишава утилизацията на магнезии и цинк в организма, и по този начин действа положително върху ХК.

В момента хиалуроновата киселина е използвана най-често при ставни проблеми като артрит, износване на ставите, както и подмладяващи процедури. Тя е съставна част на синовиалната течност намираща се в ставите и действаща като смазка между тях. Проблемите настъпват, когато слоят от хиалурон изтънее и по този начин, предпазващото му от триене действие, намалява.

Съвсем доскоро хиалуроновата киселина трябваше да се инжектира директно в ставите или под кожата, защото храносмилателната система не може да я усвои в естественото й състояние.

Един от най-добрите продукти с хиалуронова киселина на пазара е СТАВИЕН. Благодарение на иновативната технология на СТАВИЕН, вече е възможно ценната за дейността на ставите хиалуронова киселина да се приема  под формата на капсули. Хиалуроновата киселина вСТАВИЕН е с ниско молекулно тегло, което позволява нейното пълно усвояване, след орален прием.

Към продуктовата страница на Ставиен