Licaps

Технология
от ново
поколение

Технология от
ново поколение

Продуктите ни Лутеин Комплекс Плюс, Хепатофелин и Ставиен, се произвеждат във Франция от CAPSUGEL FRANCE SAS™ по най-съвременната технология за производство на твърди желатинови капсули с течно съдържание - LICAPS™.

Капсули с течно съдържание?

Капсули с течно съдържание

При LICAPS™ технологията се елиминира термичната обработка на активното вещество, което позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките намиращи се в LICAPS™ се освобождават много бързо, защото те са предварително разтворени.

Технологията е разработена и патентована от CAPSUGEL FRANCE SAS™, които произвеждат нашите продукти според GMP (Good Manufacturing Practices) – Добрите производствени практики, което гарантира качеството на всеки от продуктите ни.

По-добра ефективност и по-бърза разтворимост

По-добра ефективност и по-бърза разтворимост

Научни изследвания доказват, че течните формули предлагат подобрено усвояване.*

LICAPS™ са капсули с течно съдържание изработени по патентованата технология на CAPSUGEL FRANCE SAS™ за влагане на течни растителни екстракти и други течни форми в твърди капсули. При този процес се елиминира термичната обработка на съставките. Това позволява да се запазят полезните им свойства в максимална степен и гарантира бързото им и пълно усвояване.

В сравнение с таблетите и другите подобни методи на на доставка, при които веществото е твърда форма, ингредиентите в LICAPS™ се освобождават много бързо, тъй като са предварително разтворени. Самите капсули се разтварят напълно след приемане.

Производство

Производство

LICAPS™ използва патентована технология LEMS за запечатване на течности в капсулите. Постига се сигурно запечатване, с което се избягва изтичане на течното съдържание и се предпазват съставките от окисляване и овлажняване.

Капсулите съдържат азотно мехурче, вследствие запечатването в азотна среда, което гарантира запазване на свежестта на продукта. Азотното мехурче повишава стабилността на съдържанието и значително намалява образуването на Пероксиди и реактивен кислород.

Чистота и натуралност на капсулите и съдържанието

Гаранция за качество и сигурност

Капсулите LICAPS™ защитават затворените в тях съставки от кислород и външни въздействия, като не позволяват окисляване, влошаване на качествата и странични взаимодействия на съставките.

От друга страна капсулите не могат да бъдат отваряни и отново затваряни, след като запечатването вече е било нарушено. В сравнение с таблетките, LICAPS™ съдържат много по-малко допълнителни вещества. LICAPS™ капсулите са съобразени, както с всички изисквания за натурален и чист продукт, също така и с културни и религиозни предпочитания като вегетарианство, Халал, Кашер и други. LICAPS™ нямат мирис и вкус и не дразнят стомашно-чревния тракт.

  • Без разтворители
  • Без консерванти
  • Без глутен
  • Без нишесте
  • Без захар
  • По-малко помощни вещества
  • Без пластификатори
  • Без алергени
  • Без ГМО

Безопасност и гаранция за качество

Гаранция за качество и сигурност

LICAPS™ защитават веществата в тях от кислород и външно влияние, като по този начин намаляват оксидация, деградация, хидролизация и странични реакции на веществата. От друга страна, веднъж отворена LICAPS™ капсула, по никакъв начин не може да бъде затворена, което гарантира защитен, чист и безопасен продукт.

Сертификат за качество на Лутеин Комплекс
Сертификат за качество на Хепатофелин
Сертификат за качество на Ставиен

LEMS технология за запечатване

Гаранция за качество и сигурност

Ексклузивната за CAPSUGEL™ технология LEMS (Liquid Encapsulation Microspray Sealing), предоставя сигурно запечатване на капсулите и намалява възможността за потичане на съдържанието извън капсулата.

LICAPS™ са затворени по начин, който създава бариера срещу кислород и вода, предпазваща съдържанието на капсулите. Капсулите са запечатани в азотна среда, което избягва оксидацията на съдържанието, запазва свежестта на продуктите и увеличава срока на годност.

Изследвания и източници

* N. Madit*, D. Cade and H. Benameur, Comparative bioavailability of CoQ 10 formulations: Licaps™ formulation versus current commercial formulations. Development Center, Research and Development. Capsugel FRANCE SAS, 10 rue Timken Colmar F68027 (2006)