Технология

Добре дошли в бъдещето


Продуктите ни се произвеждат във Франция от CAPSUGEL по най-съвременната технология за производство на твърди желатинови капсули с течно съдържание - Licaps®.

Капсули с течно съдържание?

При Licaps® технологията се елиминира термичната обработка на активното вещество, което позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките намиращи се в Licaps® се освобождават много бързо, защото те са предварително разтворени.

Технологията е разработена и патентована от CAPSUGEL, които
произвеждат нашите продукти според GMP (Good Manufacturing Practices) – Добрите производствени практики, което гарантира качеството на всеки от продуктите ни.

 

 

 

По-добра ефективност и по-бърза разтворимост

Научни изследвания доказват, че течните формули предлагат подобрено усвояване.1

Licaps® са капсули с течно съдържание изработени по патентованата технология на Capsugel за влагане на течни растителни екстракти и други течни форми в твърди капсули. При този процес се елиминира термичната обработка на съставките. Това позволява да се запазят полезните им свойства в максимална степен и гарантира бързото им и пълно усвояване.

В сравнение с таблетите и другите подобни методи на на доставка, при които веществото е твърда форма, ингредиентите в Licaps® се освобождават много бързо, тъй като са предварително разтворени. Самите капсули се разтварят напълно след приемане.

Освобождаване и абсорбция на Licaps® в организма 

 

Производство

Licaps® използва патентована технология LEMS за запечатване на течности в капсулите. Постига се сигурно запечатване, с което се избягва изтичане на течното съдържание и се предпазват съставките от окисляване и овлажняване.

Капсулите съдържат азотно мехурче, вследствие запечатването в азотна среда, което гарантира запазване на свежестта на продукта. Азотното мехурче повишава стабилността на съдържанието и значително намалява образуването на Пероксиди и реактивен кислород.

 

 

 

Чистота и натуралност на капсулите и съдържанието 

Капсулите Licaps® защитават затворените в тях съставки от кислород и външни въздействия, като не позволяват окисляване, влошаване на качествата и странични взаимодействия на съставките. От друга страна капсулите не могат да бъдат отваряни и отново затваряни, след като запечатването вече е било нарушено. В сравнение с таблетките, Licaps® съдържат много по-малко допълнителни вещества. Licaps® капсулите са съобразени, както с всички изисквания за натурален и чист продукт, също така и с културни и религиозни предпочитания като вегетарианство, Халал, Кошер и други. Licaps® нямат мирис и вкус и не дразнят стомашночревния тракт.

 

  • По-малко помощни вещества
  • Без пластификатори
  • Без алергени
  • Без ГМО
  • Без разтворители
  • Без консерванти
  • Без глутен
  • Без нишесте
  • Без захар
 

Безопасност и гаранция за качество 

Licaps® защитават веществата в тях от кислород и външно влияние, като по този начин намаляват оксидация, деградация, хидролизация и странични реакции на веществата. От друга страна, веднъж отворена Licaps® капсула, по никакъв начин не може да бъде затворена, което гарантира защитен, чист и безопасен продукт.

Сертификат за качество на Лутеин Комплекс
Сертификат за качество на Хепатофелин
Сертификат за качество на Витафлакс Ойл
Сертификат за качество на Ставиен


LEMS технология за запечатване 

Ексклузивната за CAPSUGEL технология LEMS (Liquid Encapsulation Microspray Sealing), предоставя сигурно запечатване на капсулите и намалява възможността за потичане на съдържанието извън капсулата.

Licaps® са затворени по начин, който създава бариера срещу кислород и вода, предпазваща съдържанието на капсулите. Капсулите са запечатани в азотна среда, което избягва оксидацията на съдържанието, запазва свежестта на продуктите и увеличава срока на годност.

1 N. Madit*, D. Cade and H. Benameur, Comparative bioavailability of CoQ 10 formulations: Licaps™ formulation versus current
  commercial formulations. Development Center, Research and Development. Capsugel, 10 rue Timken Colmar F68027 (2006)